Spectacle Perdu

“Spectacle Perdu is de nieuwe voorstelling van Bjarne Devolder (de jongste telg van SKaGeN), Lukas Smolders en Luca Persan. Twee figuren maken een trip down memory lane doorheen hun leven en spelen op dolkomische wijze scènes na uit hun kindertijd. De voorstelling neemt de vorm aan van een explosieve revue boordevol muziek en sketches geïnspireerd op Gaston en Leo, Jacques Brel en Wim Sonneveld.


In Spectacle Perdu leven de twee figuren zich volledig uit in hun humoristische verbeelding van het verleden, want lachen doet toch vergeten en relativeren? Met mondjesmaat toont het komische zich als filter van wat liever verborgen blijft. Was die kindertijd wel zo onschuldig en onbezorgd? 


Devolder speelt met de vorm van het ludiek amusementstheater als contrast met de haast onmogelijke confrontatie met het eigen trauma. Spectacle Perdu wordt een bitterzoete arena voor de strijd met de eigen herinnering en zoekt de mogelijkheden van de scène op als plaats om te helen. 


Spectacle Perdu wordt gevoed vanuit het autobiografische verhaal van de makers, maar stelt zich ook de vraag of de aanwezigheid van de toeschouwer en dus de ander geen absolute voorwaarde is om zelf verder te kunnen.

CAST & CREW

CONCEPT: Bjarne Devolder, TEKST: Bjarne Devolder, Lukas Smolders & Valentijn Dhaenens / SPEL: Bjarne Devolder, Lukas Smolders, Luca Persan (stage) / TECHNIEK: Gilles Pollak, Jeroen Wuyts  / DECOR: Sam Declercq / KOSTUUMONTWERP: Veerle Van den Wouwer / BEELD: Kurt Van Der Elst & Wannes Cré / MONTAGE: Steven Vandeplas / PRODUCTIELEIDING: Sandra Diris / ZAKELIJKE LEIDING & COÖRDINATIE: Korneel Hamers / PRODUCTIE: SKaGeN & De Studio / MET DE STEUN VAN: De Vlaamse Gemeenschap, Perpodium & Taxshelter. MET DANK AAN: Kenneth Cardon, Jef Hellemans, De Studio, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens & Katrien Hendrickx

speellijst

di 14/03/2023 - 20:00 DEStudio Antwerpen

try out

wo 15/03/2023 - 20:00 DEStudio Antwerpen

première

do 16/03/2023 - 20:00 DEStudio Antwerpen
di 26/03/2024 CC Hasselt