SMOKE

SKaGeN, De Roovers en De Nieuwe Tijd slaan de handen in elkaar voor een eigentijdse versie van de Paul Auster klassieker “Smoke”. Zes acteurs, een knap maar oersimpel decor en een berg goesting om elkaar op het podium tegen te komen, beloven een spetterende voorstelling.


Een zwarte jongen verandert van identiteit en zoekt onderdak bij Paul, een aan lager wal geraakte romanschrijver. Deze jongen zoekt en vindt zijn natuurlijke vader, maar hoe moet het nu verder? Paul stapt binnen bij Auggie, de eigenaar van de sigarenwinkel uit Brooklyn, New York. Al 14 jaar lang neemt Auggie elke dag een foto; op hetzelfde uur, voor zijn winkel. Hij nodigt Paul uit om door de fotomappen te bladeren. Ze zijn allemaal dezelfde concludeert hij. Dan ziet Paul zijn eigen vrouw op meerdere foto's. Ook op de dag van haar dood. Sinds zijn vrouw op straat vermoord werd, krijgt Paul geen letter meer op papier, maar dat lijkt nu te gaan veranderen. Het toeval heeft ook voor Auggie iets in petto. Zijn vrouw keert na jarenlange afwezigheid terug en vertelt hem dat ze samen een dochter hebben en dat die nu hulp nodig heeft...


Net als de rook van een sigaar, dartelt, draait en zweeft “Smoke” langsheen de levens van de verschillende personages, verbindt ze of hervindt ze en laat ze dan weer los, herboren door de zachte hand van het toeval.
Gebaseerd op het scenario van Paul Auster.
CREDITS

SKaGeN, De Roovers, De Nieuwe Tijd & PerPodium


CONCEPT: Mathijs F Scheepers / SPEL: Mathijs F Scheepers, Robby Cleiren, Suzanne Grotenhuis, Luc Nuyens, Ikram Aoulad, Nick Renzo Garcia / KOSTUUM: Barbara Delaere / DECOR: Stef Stessel / ZAKELIJKE LEIDING: Korneel Hamers (SKaGeN), Sofie Vreys (DeRoovers), Johan Van Assche (DNT) / MET DANK AAN: DEStudio & Matterhorn / MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter & PerPodium.

speellijst

vr 20/12/2019 - 20:30 KVS Brussel
za 21/12/2019 - 20:30 KVS Brussel
wo 01/01/2020 - 20:00 Wintervuur A'pen
do 02/01/2020 - 20:00 Wintervuur A'pen
vr 03/01/2020 - 20:00 Wintervuur A'pen
za 04/01/2020 - 20:00 Wintervuur A'pen

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.