Slapend Rijk

SKaGeN" durft een ambitieus verhaal te vertellen en doet dat met Duitse degelijkheid. Dan kun je maar concluderen: gut geschafft!"

 Gilles Michiels in DE STANDAARD !een tragikomedie naar de wereldwijde bestseller "Unterleuten" van Juli Zeh
Het ingeslapen dorp Unterleuten krijgt per ministerieel besluit de 'kans' om een voortrekkersrol te gaan spelen in de nieuwste maatschappelijk evolutie: windenergie als kracht van de toekomst. Hoewel niemand in het dorp erom heeft gevraagd, worden windmolens ieders nieuwe obsessie. Gedreven door winstbejag, eigenbelang, of goede bedoelingen, barst er - in deze micro-maatschappij vol kleurrijke figuren - een weinig subtiele strijd los. Decennia oude koeien en nieuwbakken inzichten buitelen over elkaar heen, op zoek naar een verhouding tot de nieuwe kapitalistische ecologie. Wie wordt hier beter van? Wellicht wie zich het best aan de nieuwe realiteit kan aanpassen. The survival of the fittest, maar dan met een fout groen randje.CREDITS


Van en met:


Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers, Lois Brochez, Marjan De Schutter

Kostuum:


Barbara De Laere

Techniek:


Pieter Nys

Ward De Blick

Lichtontwerp:


Mark Van Denesse

Productieleiding:


Karen Van Peel

Tekst:


Naar de roman "Unterleuten" van Juli Zeh, in een vertaling van Annemarie Vlaming (uitgeverij Ambo Anthos). Bewerking door SKaGeN / Mathijs F Scheepers.

Productie:


SKaGeN, ism Villanella en DEStudio

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Met medewerking van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, afdeling drama/acteren.