Our Century So Far

We worden collectief steeds meer overspoeld door een overvloed van troebele informatie. Waarheid lijkt contextgebonden, afhankelijk van wie haar waar op welk moment formuleert. Informatie verstrekken of net achterhouden is een machtsdynamiek om mensen te controleren en manipuleren. Hoe ver kunnen we daar in gaan? En zijn we enkel slachtoffer van deze tendens of meer en meer ook dader?


Mathijs F Scheepers schetst in Our Century So Far een beeld van de 21ste eeuw tot nu toe. Hij gooit daarbij speeches, twitterfragmenten, bits & bites, clickbaits, algoritmes en alles wat ons helpt onze mening te vervormen in de strijd. Langzaam maar zeker komt onze blik op de wereld, op de ander en op onszelf op losse schroeven te staan in dit spiegelpaleis van informatie. En dat is tegelijk onthutsend en entertainend, zoals de 21ste eeuw zelf.

 

Our Century So Far is een onderzoek naar de grenzen van manipulatie, naar de gemiste kansen waar we ons nooit bewust van waren en een diepe duik in de vloedgolf van informatie waarin niemand zich nog kan oriënteren. De voorstelling wordt een monoloog van Mathijs F Scheepers met Musk, Poetin, Madonna, MVR, Ocasio-Cortez, Twitter, Gervais, Swift, Snapchat en vele anderen.

Concept & Spel: Mathijs F Scheepers

Zakelijke leiding: Korneel Hamers

Productie: SKaGeN, De Studio

Met steun van: PerPodium & De Vlaamse Gemeenschap

speellijst

ma 18/12/2023 DEStudio Antwerpen School-voorstelling
di 19/12/2023 DEStudio Antwerpen

Première

wo 20/12/2023 DEStudio Antwerpen
vr 12/01/2024 Schoten CC De Kaekelaar
vr 19/01/2024 CC Lint
do 01/02/2024 CC De Kruisboog Tienen
za 10/02/2024 Schouwburg De Kern Wilrijk

archief

Deze archiefpagina wordt binnenkort aangevuld.